X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Democrații s-au plîns partenerilor externi de „abuzurile puterii”

5 aug. 2019,, 14:01   Politică
3235 3

Partidul Democrat a lansat un apel la adresa partenerilor externi și organizațiilor internaționale cu solicitarea de a „interveni ferm pentru a stopa abuzurile și presiunile guvernării”, informează Noi.md.

Într-o scrisoare transmisă Consiliului European, Delegației UE în Moldova și Ambasadei SUA, democrații denunță încălcarea pluralismului politic, exercitarea presiunilor asupra membrilor PD, partajarea politică a instituțiilor de stat și atentatele asupra libertății mass-media.

Conducerea PD s-a plîns și de intenția guvernării de a declara formațiunea în afara legii.

”Considerăm aceasta o tentativă de eliminare a singurului partid parlamentar de opoziție, o răfuială politică a guvernării. Coaliția de guvernare continuă să facă presiuni asupra Procuraturii Generale pentru ca aceasta să inițieze un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat, inițiativă respinsă anterior de această instituție”, se arată în demers.

Totodată, formațiunea vorbește despre exercitarea presiunilor asupra deputaților, primarilor, funcționarilor PD. „Sute de funcționari din țară sînt demiși din funcție doar pentru motivul că au făcut parte din fosta guvernare”, se spune în scrisoare.


În demers de mai face referire și la „subordonarea politică” de către actuala guvernare a Serviciului de Informare și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale, Serviciului Pază și Protecție de Stat, Comisiei Electorală Centrală.

În acest context, democrații au cerut partenerilor externi ai R.Moldova să intervină pentru a opri presupusele abuzuri și presiuni din partea guvernării.

”Solicităm implicarea dvs. pentru a convinge politicienii de la putere să revină în cîmpul constituțional, inclusiv să respecte pluralismul politic, statul de drept și principiile democratice”, se arată în demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?