X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Cioloș: Trebuie găsite soluțiile pentru ca Guvernul Sandu să lucreze

11 iun. 2019,, 07:38   Politică
1152 3

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a salutat legitimarea prin vot a noului Guvern de la Chișinău, condus de Maia Sandu.

Cioloș și-a exprimat speranța că toți cei implicați în acest proces vor da dovadă de înțelepciune și vor găsi soluțiile legale și juridice necesare pentru ca acest Executiv, care e rezultat din alegeri libere, să intre în funcțiune cît mai repede și să înceapă să lucreze în interesul Republicii Moldova, transmite Cotidianul.md.

„Ceea ce mie mi se pare un lucru bun e faptul că, după niște alegeri legitime, în sfîrșit Parlamentul a votat un Guvern și cred că acesta e lucrul cel mai important. Pentru o democrație, lucrul esențial e să ai structuri politice de conducere care să fie legitimate prin vot. Asta s-a întîmplat și mă bucur. Am și felicitat-o pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova, pentru curajul pe care l-a avut să își asume această sarcină uriașă. Știu că Guvernul condus de Maia Sandu are și sprijinul și încrederea unor parteneri importanți pentru Republica Moldova. Reamintesc faptul că Republica Moldova are un acord de asociere cu UE ale cărui efecte pozitive pentru Republica Moldova au fost înghețate, în ultima perioadă, tocmai din cauza modului în care au fucționat lucrurile în Republica Moldova”, a declarat Dacian Cioloș, luni, în cadrul unei intervenții telefonice la TVR Moldova.

„Cred că foarte multe lucruri se pot debloca acum, dacă acest Guvern poate să funcționeze, dacă toate lucrurile se clarifică cît mai repede și, mai ales, dacă evităm confruntările care pot să ducă la tensiuni foarte mari și care pot să blocheze în continuare Republica Moldova. Asta mi se pare esențial: faptul că avem un Guvern care e rezultat prin alegeri. Deci are legitimitatea votului și cred că trebuie găsite toate soluțiile pentru ca acest Guvern să poată să înceapă să lucreze în interesul Republicii Moldova și să restabilească legături cu parteneri care au fost mult mai rezervați, în ultima perioadă, legat de relația cu Republica Moldova”, a mai spus Cioloș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?