COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: Reintegrarea Republicii Moldova este o prioritate

Chicu: Reintegrarea Republicii Moldova este o prioritate

În această dimineață a avut loc ședința Comisiei Guvernamentale pentru Reintegrare, transmite Noi.md.

„Este o mare scăpare că mai mult de un an această comisie nu a fost convocată. Reintegrarea țării e prioritate și vă rog să asigurați funcționarea eficientă a grupurilor de lucru sectoriale și să nu admiteți mimarea proceselor”, a declarat premierul Ion Chicu la începutul ședinței.

La fel, în cadrul ședinței au fost aprobate cîte 4 priorități în procesul de negociere și în procesul de reglementare și promovare a politicilor de reintegrare.

Prioritățile adoptate în procesul de negociere sînt libertatea de circulație în Zona de Securitate, drepturile omului, situația cu sediile școlilor din stînga Nistrului și armonizarea procedurilor, tarifelor vamale și a celor fiscale.

În procesul de reglementare și promovare a politicilor de reintegrare au fost adoptate drept priorități extinderea serviciilor publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și apărarea drepturilor omului, controlul comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean (Kuciurgan – Pervomaisc), măsuri de sprijinire a comerțului între părți și de promovare a exporturilor, dar și unele proiecte de infrastructură precum reabilitarea drumului Chișinău – Odesa, inclusiv podul Gura Bîcului - Bîcioc.


Ședințele Comisiei vor fi desfășurate lunar pentru a determina progrese pe fiecare din prioritățile adoptate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load