Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ceban, despre principalii oponenți ai PSRM la alegerile locale

26 feb. 2018,, 10:50   Politică
2736 3

PSRM încă nu și-a stabilit candidatul la funcția de primar general al capitalei, a anunțat șeful fracțiunii socialiștilor din CMC, Ion Ceban, citat de Noi.md.

Potrivit lui, partidul lucrează, deocamdată, la strategia electorală, iar după anunțarea alegerilor anticipate, se va determina și în privința candidatului. „Nu știu dacă vom discuta candidatul la această etapă. Trebuie să fi anunțate alegerile și, după aceasta, cred că în cel mai scurt timp, toate procedurile vor fi realizate. Am mai spus că această funcție nu este un sacou sau un pulover – e o funcție de mare răspundere”, a comentat Ceban în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Potrivit consilierului PSRM, principalii concurenți ai electorali în cursa pentru Primăria capitalei vor fi reprezentantul PAS și actualul primar interimar, Silvia Radu.

„În primul rînd, este dreapta şi nu știu dacă va fi sau nu va fi unită. Nu se exclude că Maia Sandu va încerca «să-l încalece» pe Andrei Năstase a doua oară, prin înaintarea unui candidat comun care ar fi din partea PAS. Eu cred că asta ar fi cea mai mare pierdere pentru Andrei Năstase. Deci, dacă merg împreună, atunci ei, probabil, vor înainta un candidat ce va trebui luat în calcul. Doi – sigur, dacă se decide, dna Silvia Radu, ar putea să ia ceva, dar puțin. Nu o numesc primar interimar, pentru că noi considerăm că este în funcție nelegitim. Trei – stînga, iar stînga însemnă noi”, a adăugat Ceban.

Reprezentantul PSRM prognozează că în plan politic situația va fi una tensionată, în contextul celor două scrutine care urmează să aibă loc – alegerile parlamentare și cele locale.


„Deja se simte că practic toată lumea a intrat în campania electorală. Chiar dacă noi nu ne-am fi planificat unele acțiuni, sîntem într-un mod sau altul nevoiți să răspundem celor care deja o fac. Eu cred că va fi foarte fierbinte în acest an, din toate punctele de vedere. Avem și alegerile locale, și cele parlamentare, ulterior iarăși locale”, a adăugat Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?