Care au fost cele mai active comisii parlamentare în 2017

Care au fost cele mai active comisii parlamentare în 2017

Pe parcursul anului 2017, cele 10 comisii permanente ale Parlamentului s-au convocat în 380 de ședințe, arată raportul de activitate al Parlamentului, citat de NOI.md.


223 de ședințe ale comisiilor parlamentare au avut loc în sesiunea de primăvară, iar alte 157 – în sesiunea de toamnă, arată bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut.


Cele mai multe ședințe le-a avut Comisia juridică, numiri și imunități – 52 la număr. Cîte 42 de întruniri au desfășurat Comisia economie; Comisia protecție socială; Comisia agricultură. Deputații din Comisia cultură, educație s-au convocat în 41 de ședințe, cei din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – în 40, iar Comisia administrație publică – în 39. Comisia politică externă și integrare europeană a desfășurat 36 de ședințe, Comisia drepturile omului și relații interetnice – 31, iar Comisia mediu și dezvoltare regională, care și-a început activitatea în sesiunea de toamnă a anului trecut, s-a întrunit în 15 ședințe de lucru.


În cadrul ședințelor, comisiile parlamentare au prezentat 600 de rapoarte și corapoarte și 1687 de avize la proiectele de acte legislative.


Cele mai multe rapoarte au prezentat deputații din Comisia economie – 154, Comisia juridică, numiri și imunități – 116, Comisia protecție socială, sănătate și familie – 100, precum și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 62.  


Cele mai multe avize la proiectele de acte legislative au fost prezentate de Comisia drepturile omului și relații interetnice – 312.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load