Irina Vlah: Veniturile proprii ale Găgăuziei au crescut de 2,5 ori

Irina Vlah: Veniturile proprii ale Găgăuziei au crescut de 2,5 ori

Veniturile proprii ale bugetului Găgăuziei în 2017 au crescut, în raport cu indicatorii din 2015, de două ori și jumătate.


Potrivit portalului Gagauzinfo.md, bașcanul autonomiei, Irina Vlah, a comunicat acest lucru la o conferință de presă dedicată rezultatelor din 2017.


„Bugetul Găgăuziei pentru anul 2017 a fost aprobat în mărime de 570 de milioane de lei, iar execuția bugetară la finele anului 2017 s-a ridicat la 800 de milioane de lei. Acesta este un salt foarte serios. Propriile noastre venituri au crescut de două ori și jumătate. Bugetul Găgăuziei a crescut cu 32%. A fost un an bun cu un rezultat bun”, a spus bașcanul.


Ea a subliniat că, în 2017, Comitetul Executiv al Găgăuziei a trimis mijloace financiare record pentru implementarea programului de investiții capitale.


„Pentru prima oara am valorificat investiții capitale de 90 de milioane de lei. Dacă bugetul Găgăuziei în 2000 era de 80 de milioane de lei, în 2017 am reușit să direcționăm pentru investiții capitale 90 de milioane de lei. Investițiile capitale au fost direcționate nu numai către orașe, dar au fost făcute investiții impunătoare în localitățile rurale. În fiecare sat, în acest an, au fost implementate între 3 și 5 proiecte de infrastructură”, a adăugat Irina Vlah.


Potrivit ei, în 2017, în Găgăuzia, pentru prima dată au venit alocații mari de la Fondul rutier. Peste 31 de milioane de lei au fost utilizați pentru repararea și construcția drumurilor. Pentru prima dată drumurile din așezările rurale au început să fie reparate. „Datorită acestor fonduri, în multe localități au fost reparate «în variantă albă» drumuri rudimentare”, a spus bașcanul autonomiei.


El a reamintit că, în anul 2017, în Găgăuzia a fost construit pentru prima dată un drum intercomunal de beton asfaltic – Ferapontievca-Avdarma. În proiect au fost investiți peste 26 de milioane de lei, împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load