Primarul Londrei spune că Trump nu mai este binevenit în Marea Britanie

Primarul Londrei spune că Trump nu mai este binevenit în Marea Britanie

Primarul Londrei spune că Trump nu mai este binevenit în Marea Britanie după ce a distribuit pe contul său de twitter.com trei clipuri anti-islamice.

 

Potrivit primarului Londrei, nu ar trebui să existe o vizită oficială în Regatul Unit a lui Donald Trump deoarece președintele american a trădat „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie. Sadiq Khan i-a cerut prim-ministrului Theresa May să anuleze orice plan pentru o vizită oficială a președintelui Donald Trump, scrie cnbc.com.

Președintele american a provocat revoltă în Marea Britanie după ce și-a folosit contul de twitter.com pentru a distribui videoclipuri anti-islamice de la un grup extremist din Marea Britanie. Un purtător de cuvînt al premierului britanic a spus că acțiunile președintelui au fost greșite, iar drept răspuns, Trump a spus că Marea Britanie trebuie să se concentreze mai degrabă pe terorismul din țară.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a declarat că tweeturile originale ale lui Trump au trădat „relația specială” dintre cele două țări. „Președintele Trump a folosit Twitterul pentru a promova un grup extremist, care există doar pentru a semăna diviziunea și ura în țara noastră”, a spus Khan.

Primarul a cerut apoi să fie anulate planurile de a-l primi pe Trump la Londra, în cadrul unei vizite oficiale. „În calitatea mea de primar al acestui mare oraș diferit, am invitat-o pe Theresa May să-și retragă invitația pentru o vizită de stat a președintelui Trump. După acest ultim incident, este din ce în ce mai clar că orice vizită oficială a acestuia în Marea Britanie nu ar fi binevenită”, a spus el.

Khan a adăugat că guvernul britanic ar trebui să-i ceară lui Trump să ștergă mesajele și să-și ceară scuze poporului britanic.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load