Britanicul, care a zburat deasupra Africii cu baloanele (VIDEO)

Britanicul, care a zburat deasupra Africii cu baloanele (VIDEO)

Aventurierul din Marea Britanie, Tom Morgan, a zburat deasupra Africii pe un scaun pliabil, de care erau legate o sută de baloane obișnuite.

 

Acum, britanicul vrea să organizeze o cursă cu persoane la fel de zărghite ca și el, gata să se aventureze într-o călătorie cu baloanele obișnuite. Potrivit informațiilor portalului bbc.com, aventurierul a încercat de mai multe ori să urce în aer în Botswana, dar a eșuat din cauza vremii nefavorabile și a baloanelor, care se spărgeau. Cînd aproape că i s-a terminat heliul, el s-a mutat la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru ultima încercare.

De această dată el a reușit să-și îndeplinească scopul propus. Scaunul pliabil s-a ridicat încet în sus. După ce a ajuns în stratul de inversiune din atmosferă, viteza de ascensiune a început să crească rapid. "A trebuit să îmi păstrez calmul și să tai treptat din baloane", povestește Morgan.

În timpul zborului, el s-a urcat la înălțimea de 2,4 mii de metri. Morgan susține că cursele printre "piloții" pe baloane obișnuite ar fi cel mai bine, daca s-ar organiza în Africa.

 

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load