Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Amendă cu multe zerouri pentru o companie care a pus viața a sute de persoane în pericol

5 oct. 2017,, 18:20   Societate
4175 1

Unul din cei 6 agenţi economici care au pus în pericol viața oamenilor, urmează să achite în bugetul de stat amenda în mărime de 141 695,83 lei.


Asta după ce Curtea Supremă de Justiție a menținut Decizia Consiliului Concurenței, prin care s-a constatat abuzul de poziție dominantă a „Medeferent Grup" S.R.L. Întreprinderea a refuzat să livreze integral și în termen medicamente către ÎMSP Institutul Oncologic, care nu era în drept să achiziţioneze medicamentele necesare de la întreprinderi terţe.


Cu atât mai mult că, aceste medicamente au fost deja achiziţionate de la întreprinderea „Medeferent Grup" S.R.L., în cadrul licitației, respectiv resursele alocate de către stat în acest scop au fost utilizate și alte achiziții nu puteau fi realizate în lipsa de resurse bugetare.


Preciză că anterior, prin Decizia nr. APD-18 din 21.04.2016 Plenul Consiliului Concurenței a sancționat întreprinderile „Dita EstFarm" S.R.L., „Esculap-Farm" S.R.L., „Medeferent Grup" S.R.L., „SanFarm Prim" S.A., „Metatron" S.A. și „R&P Bolgar Farm" S.R.L. cu amenzi în valoare totală de 17,4 milioane lei pentru că au refuzat neîntemeiat să-și onoreze obligațiile contractuale și să livreze integral și în termen medicamente către instituțiile medicale la începutul anului 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?