Termen nou: Cînd va fi pus în funcțiune gazoductul Iași - Ungheni

Termen nou: Cînd va fi pus în funcțiune gazoductul Iași - Ungheni

Transgaz SA a primit toate autorizațiile de construcție a gazoductului care leagă Moldova și România.

Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de Administrație al Transgaz România, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
 
În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe aspecte ale proiectului de construcție a gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău. 
 
Partea moldovenească a primit proiectul tehnic al gazoductului pe segmentul Ungheni-Chișinău, ajustat la toate cerințele prezentate de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv pe cele mai sensibile locuri - punctele de trecere a drumurilor naționale, în special a centurii de ocolire a orașului Chișinău și localitatea Tohatin. 
 
În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că conform planului de acțiuni, în luna octombrie urmează a fi ratificate contractele de finanțare cu BEI și BERD, care oferă câte 41,5 milioane euro, iar în perioada noiembrie-decembrie va fi lansat tenderul pentru selectarea companiei de construcție a gazoductului. 

 
Octavian Calmîc și Ion Sterian au mai convenit asupra faptului că construcția gazoductului urmează a fi sincronizată pe ambele segmente, inclusiv teritoriul României, încît acesta să fie pus în funcțiune pînă la începutul anului 2019.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load