Preferințele moldovenilor în ceea ce privește vacanţele de iarnă

Preferințele moldovenilor în ceea ce privește vacanţele de iarnă

Bulgaria, România şi Ucraina sînt cele mai solicitate destinaţii turistice ale cetăţenilor Moldovei care preferă să-şi petreacă sărbătorile de iarnă peste hotare.

Directorul unei agenţii turistice, a menţionat că "numărul celor care doresc să-şi petreacă Revelionul la munte este constant, deşi preţurile la pachetele turistice nu sînt dintre cele mai mici". Patru zile de odihnă la Braşov (România) costă acum circa 400 de euro de persoană. Aparte trebuie achitat transportul – 60 de euro cu autocarul tur-retur. La staţiunile montane din Bukovel (Ucraina) preţul este de 300 de euro de persoană pentru trei zile.

"Acestea sînt ultimele oferte, în hoteluri mai scumpe. După sărbători, costul acestora imediat va scădea şi deja doritorii vor putea merge în România cu 100 de euro pentru trei nopţi", a spus acesta.

Potrivit lui, turiştii moldoveni sînt atraşi prin preţuri mici de staţiunile din Bulgaria - Bansko, Boroveţ, Pamporovo, unde şapte nopţi într-un hotel de patru stele costă 160 de euro.

"Însă toate locurile au fost deja ocupate. Mai sînt cîteva oferte după Revelion, dar şi acestea se cumpără repede. Asemenea foi turistice costă de la 75 la 120 de euro pentru şapte zile şi şase nopţi, plus transportul de 65 de euro de persoană", a spus operatorul turistic.

Celor care preferă soarele şi plaja operatorii turistici le propun foi turistice în staţiuni exotice. Cea mai populară şi accesibilă destinaţie pentru această perioadă a anului este Egiptul. O foaie turistică într-un hotel de trei stele costă de la 300 pentru o săptămînă.

"Egiptul este atractiv datorită sistemului "All inclusive", prezent practic la toate hotelurile. Şi preţurile sînt mai accesibile comparativ cu alte destinaţii exotice", a comunicat managerul unei alte agenţiei turistice .

De asemenea, sînt propuse foi turistice spre destinaţii precum Dubai, Thailanda, Şri-Lanka. Preţurile variază de la 500 pînă la 1200 de euro de persoană pentru o săptămînă.

Iubitorii de turism urban îşi pot petrece Revelionul în oraşele mari din Europa şi din Rusia: Paris, Praga, Lisabona, Viena, Roma, Moscova şi Sankt-Petersburg. Costul unei foi turistice pentru trei zile, inclusiv noaptea de Revelion, este de la 500 de euro în sus.
 
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load