Transnistria cere Rusiei să ridice restricțiile privind tranzitul mărfurilor prin Ucraina

Transnistria cere Rusiei să ridice restricțiile privind tranzitul mărfurilor prin Ucraina

Transnistria poartă consultaţii cu Rusia cu privire la ridicarea restricțiilor privind tranzitul mărfurilor pe teritoriul Ucrainei.


Potrivit informaţiilor mass-media transnistrene, declaraţia este făcută de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldoveneşti Nistrene nerecunoscute, Vitali Ignatiev, care a comentat restricţiile aplicate de guvernul Federației Ruse, prin care a interzis importurile de mărfuri transportate prin Ucraina, notează Noi.md.


Începînd cu 1 ianuarie, 2019, Rusia a impus interdicția asupra importului de mărfuri, țara de origine a căreia este Ucraina, precum și de mărfuri transportate pe teritoriul acestei țări. Interdicția va viza cu precădere produsele industriale. Contra-sancţiunile Moscovei împotriva Kievului îi pot afecta şi pe exportatori transnistreni.


„O serie de întreprinderi transnistrene lucrează activ pe piețele rusești. Există volume semnificative de produse, livrările fiind contractate în cursul anului, prin urmare întreprinderile transnistrene ar putea suferi din cauza acestei măsuri", a remarcat conducătorul ministerului pentru afaceri externe transnistrean, Vitali Ignatiev, comentînd situația jurnaliștilor.


Potrivit acestuia, încercînd să soluţioneze cît mai operativ problema şi să excludă consecinţele negative ale hotărîrii respective pentru întreprinderile din Transnistria, guvernul, ministerul dezvoltării economice și ministerul afacerilor externe al Transnistriei au intensificat interacţiunea cu autoritățile de profil din Federația Rusă și se află în contact permanent cu reprezentanții autorizați ai FR.


„Situația este sub control. Am propus un mecanism pentru rezolvarea acestei probleme. Au avut loc deja consultaţii de lucru, să sperăm că vor fi intense și vor conduce la rezultate practice", a menţionat Vitali Ignatiev.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load