TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vlah: Găgăuzia este interesată de continuarea cooperării eficiente cu UE

Autoritățile din Găgăuzia sînt interesate de continuarea cooperării eficiente cu Uniunea Europeană.

Despre acest lucru a declarat Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, în cadrul unei întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Mikhalko, care a venit într-o vizită de lucru în Găgăuzia.

În Comrat, diplomatul a fost întîmpinat de bașcanul Irina Vlah și de președintele Adunării Naționale a Găgăuziei, Vladimir Kîssa.
În cadrul întrevederii de la Comrat, bașcanul i-a mulțumit șefului delegației UE pentru cooperare, menționînd eficiența înaltă a proiectelor de dezvoltare rurală (SARD) și de sprijin a autorităților locale (SLPA), finanțate de UE.

„Noi am găsit o formulă unică de cooperare. Datorită programelor de granturi ale UE și contribuțiilor de la bugetul regional, în mai multe localități au fost implementate proiecte inportante, au fost deschise întreprinderi și noi locuri de muncă. Autoritățile Găgăuziei sînt interesate să continue această cooperare", a spus bașcanul.

Programul vizitei șefului delegației UE la Găgăuzia include o vizită la Universitatea de Stat din Comrat, unde vor avea loc întîlniri cu studenții și reprezentanții mass-media din regiune.
Apoi ambasadorul Uniunii Europene și bașcanul vor vizita unele proiecte de infrastructură în raioanele Comrat și Ceadîr-Lunga, care au fost implementate cu sprijinul financiar al UE.


De asemenea, oficialii vor vizita unele întreprinderi unde a fost lansată producția și au fost create noi locuri de muncă datorită granturilor oferite de Uniunea Europeană.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load