X 
Cazul Șor stiri: 594

Prima ședință a noului Comitet Executiv al Găgăuziei. Ce decizii au fost luate

22 sep. 16:53   Sudul Moldovei
3948 0

Comitetul Executiv al Găgăuziei a desfășurat astăzi prima ședință după aprobarea de către Adunarea Populară a noii componențe.

Despre acest lucru a anunțat bașcanul autonomiei Evghenia Guțul, scrie nokia.md .

"Am examinat și aprobat o serie de aspecte importante legate de dezvoltarea socio-economică a autonomiei. 19,6 milioane de lei au fost alocați pentru plăți elevilor pentru 1 septembrie. Sprijin financiar vor primi 15,7 mii de copii. 129 de studenți vor primi granturi de studii, Stepan Topal, care vor constitui suma unui contract anual pentru studierea la universitate", a scris Evghenia Guțul pe canalul Telegram.
Ea a mai spus că în cadrul ședinței a fost aprobat un grup de lucru pentru elaborarea bugetului Găgăuziei pentru anul 2024. Programele de includere în buget vor trebui prezentate pînă pe 25 septembrie.

Guțul a mai scris că Comitetul Executiv va încheia un acord privind atragerea investițiilor cu o companie de producere a preparatelor farmacologice.

"În cadrul acestuia este prevăzută reconstrucția instalațiilor de producție și crearea de noi locuri de muncă. Dacă proiectul va fi implementat cu succes, compania va primi compensații în sumă de 4,4 milioane de lei, achitate în părți egale pe parcursul a trei ani", scrie bașcanul, fără a preciza despre ce companie este vorba.


Guțul a mai spus că Festivalul Vinului "Gagauz şarap yortusu" va avea loc cu o săptămînă mai devreme, astfel încât să nu coincidă cu alegerile locale generale.

Reamintim că miercuri, 20 septembrie, Adunarea Populară a Găgăuziei a aprobat componența Comitetului Executiv al Evgheniei Guțul. Inițial, deputații au votat pentru șefii Administrațiilor raionale în parte, apoi, la propunerea președintelui Dmitri Konstantinov, pentru întreaga componență în ansamblu.

13
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?