COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Dodon a vizitat întreprinderea „Vinurile Comratului”

Igor Dodon a vizitat întreprinderea „Vinurile Comratului”

În încheierea vizitei de lucru în Găgăuzia, Președintele țării s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii „Vinurile Comratului” – unul dintre cei mai mari producători de vinuri din sudul Moldovei, transmite Noi.md.

Igor Dodon a vizitat cîteva secții, i-a salutat pe lucrători și a apreciat înalt activitatea combinatului de vinuri. Șeful statului a dat asigurări conducerii și angajaților întreprinderii că autoritățile țării vor acorda o atenție deosebită producătorilor autohtoni și extinderii pieței de desfacere a produselor lor.

Compania „Vinuri de Comrat” reprezintă o unitate modernă cu capacitatea de 5 mii de tone cu ciclu închis, de la cultivarea strugurilor, prelucrarea, prepararea și îmbutelierea mai multor tipuri de vin. Vinificatorii din Comrat păstrează și transmit din generație în generație tradiția clasică de fabricare a vinurilor unice din sudul Moldovei utilizînd totodată tehnologii inovatoare moderne.


Istoria acestei fabrici este de peste 120 de ani, iar inițial, pe lîngă vin se mai producea și vodcă. În prezent, compania include 3 fabrici și peste 400 de hectare cu plantații de viță de vie unde activează cca 160 de angajați. Portofoliul acesteia include peste 50 de serii de produse care sunt exportate în țări precum: Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia, Japonia, China, Rusia, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Uzbekistan.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load