Preşedintele stiri: 3022

Curtea de Apel Comrat a validat 35 de mandate

13 oct. 13:30   Sudul Moldovei
1496 0

Mandatul celor 35 de aleși în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost validat de Curtea de Apel Comrat Hotărîrea a fost luată de magistrați în prima parte a zilei de ieri, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Curtea de Apel Comrat a analizat datele prezentate de Comisia Electorală din regiuni, în prima jumătate a zilei de ieri, pentru candidații care au acumulat cele mai multe voturi în turul doi al alegerilor.

Astfel magistrații au validat mandatul a 17 deputați și prin urmare toate cele 35 de mandate au fost recunoscute de cadrul legal, transmite presa locală.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei din 3 octombrie 2021 au fost aleși 17 deputați: trei desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și 14 independenți.

În Autonomia Găgăuză, la data de 3 octombrie, a avut loc ieri al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară, după ce la 19 septembrie au fostaleși doar 18 din cei 35 de deputați ai organului legislativ al autonomiei.Pînă la prînz au votat aproape 9 mii de alegători, iar cea mai slabă prezență la urne se înregistrează în Comrat și Congaz arată datele organului electoral din regiune. Cea mai mare prezență la vot, în turul doi, a fost înregistrată la secțiile în Bugeac cu 78,2% de alegători și Congaz - 56,3%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X