COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care proiecte de infrastructură vor fi implementate în Găgăuzia cu sprijinul Turciei

Care proiecte de infrastructură vor fi implementate în Găgăuzia cu sprijinul Turciei

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a susținut o întrevedere de lucru cu coordonatoarea Agenției TİKA Selda Özdenoğlu, cu care a discutat etapele de realizare a unui șir de proiecte de infrastructură pe teritoriul autonomiei în anul 2020, relatează Noi.md.

Șefa autonomiei și conducătoarea Agenției au abordat mersul realizării proiectului de construcție a Colegiului Industrial la Comrat.

Bașcanul a specificat că la această etapă autoritățile autonomiei desfășoară lucrările preliminare necesare pentru lansarea lucrărilor de construcție. A fost anunțată o licitație și stabilit antreprenorul care va conecta teritoriul Colegiului la comunicații.


În același timp, în cooperare cu partenerii turci este efectuată elaborarea programelor de studii și analiza celor mai solicitate specialități cu profil IT.
Edificarea complexului educațional urmează să fie inițiată în anul curent.

După cum s-a menționat, pandemia de COVID-19 la nivel mondial a făcut schimbări în mersul realizării proiectelor finanțate de Agenția turcă TİKA. Totodată în cadrul întrevederii bașcanului cu coordonatoarea Agenției a fost atinsă o înțelegere privind continuarea lucrărilor pe teritoriul Găgăuziei.

În această vară, vor continua construcția turnurilor de apă la Vulcănești, ca parte a unui proiect de alimentare cu apă. Pozarea conductelor va începe după determinarea debitului de apă.

În anul 2019, cu sprijinul Agenției TİKA a fost schimbat acoperișul la Liceul „Mihail Guboglo” și Gimnaziul „Sîrtmaci”, municipiul Ceadîr-Lunga, precum și la Liceul „Ekonomov” din satul Etulia. În acest an partenerii autonomiei prevăd finalizarea reparației acoperișului Gimnaziului-grădiniță din satul Demirel, municipiul Comrat.

Alte proiecte prioritare pentru anul curent sînt reconstrucția blocului alimentar în grădinița din satul Bugeac, reparația acoperișului și cantinei la Școala de tip internat din municipiul Ceadîr-Lunga, reparația și amenajarea Muzeului de covoare din satul Gaidar.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load