TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Turcia va realiza mai multe proiecte investiționale în Moldova

Moldova și Turcia va realiza în comun mai multe proiecte investiționale pe întreg teritoriu al țării noastre.

Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, domnul Gürol Sökmensüer, transmite Noi.md.

În cursul discuției părțile au constatat cu satisfacție dinamica ascendentă a dialogului politic moldo-turc și nivelul avansat al relațiilor bilaterale, în cele mai diverse domenii.

Ei au fost unanimi în opinia că vizita oficială în Turcia a Președintelui Republicii Moldova din perioada 29-30 decembrie curent, a fost cu succes. În cadrul acesteia s-a reușit desfășurarea primei ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt și semnarea a patru Acorduri bilaterale importante.

Igor Dodon a exprimat mulțumiri Republicii Turcia pentru asistența financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA).


El a menționat că recent, în cadrul unei întrevederi cu doamna Selda Özdenoğlu, coordonatorul Agenției în Moldova, părțile au convenit asupra realizării în comun a mai multor proiecte investiționale pe întreg teritoriul țării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load