X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Un eveniment grandios se anunță în India - nunta copiilor celor mai bogați oameni din țară

29 feb. 04:00   Ştiinţă şi IT
5164 0

Pentru cele mai bogate familii din India, o nuntă este mai curînd un spectacol extravagant menit să-i uluiască pînă și pe cei mai bogați și mai puternici oameni din lume.

În 2018, cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, i-a organizat fiicei sale, Isha, cea mai scumpă nuntă pe care a văzut-o vreodată țara, unde a cîntat Beyoncé, iar invitații au participat la recepții organizate în Lacul Como din Italia, precum și în Mumbai și Rajasthan. S-a estimat atunci că nunta a costat aproape 100 de milioane de dolari, transmite digi24.ro

Dar Ambani este pregătit să organizeze o nuntă și mai extravagantă, de data aceasta pentru fiului său cel mic, Anant Ambani, de 28 de ani. Ziarele din India au dat detalii despre ceremonia în care Anant Ambani se va căsători cu Radhika Merchant, 29 de ani, fiica unei cunoscute familii de oameni de afaceri care deține Encore Healthcare, o firmă farmaceutică uriașă din India.

Merchant, care este dansatoare tradițională, este acum în consiliul de conducere al Encore, potrivit The Guardian. Potrivit topului Forbes, Ambani, președintele conglomeratului Reliance Industries care se ocupă de orice, de la energie la textile și telecomunicații, este cel mai bogat om din Asia, avînd o avere de 112 miliarde de dolari. Antilla, casa cu 27 de etaje a lui Ambani din Mumbai, a costat mai mult de 1 miliard de dolari și a fost desemnată de către Forbes drept cea mai scumpă proprietate din lume.


Deși toate detaliile despre această nuntă, care ar urma să aibă loc în iulie, nu au fost încă făcute publice, se cunosc mai multe despre petrecerea de trei zile care anunță nunta și care va avea loc în luna martie. Va fi și acesta un eveniment opulent, la care vor participa vedete de talie mondială.

Astfel, festivitățile de nuntă încep de la 1 martie, cu o petrecere de trei zile, organizată într-o grădină de 1.200 de hectare, amplasată pe terenul unei rafinării de petrol din Jamnagar, în statul natal al lui Ambani, Gujarat. Se spune că această grădina are peste 10 milioane de copaci și cea mai mare livadă de mango din Asia și găzduiește și centrul de salvare și reabilitare a animalelor Ambani, care are 2.000 de animale salvate atît din India, cît și din alte părți ale lumii, inclusiv leoparzi, tigri, lei, jaguarii și elefanții.

Presa indiană spună că Rihanna va fi interpreta vedetă a petrecerii la care va veni și iluzionistul David Blaine, în timp ce lista de invitați include miliardari indieni, celebrități de la Bollywood, pe Bill Gates, Mark Zuckerberg și Ivanka Trump.

Aproximativ 2.500 de feluri de mîncare vor fi servite oaspeților în cele trei zile. În timp ce puțini oameni din India și din întreaga lume își pot permite nunți astfel de extravagante, cifrele arată că nunțile din India sînt tot mai opulente.

Acum se cheltuiesc peste 75 de miliarde de dolari pe nunți în fiecare an, aceasta fiind a patra cea mai mare industrie din țară.

2
4
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?