Săbii rare de cavalerie romană găsite în timpul unui „miting” al detectorilor de metale

26 sep. 03:00   Ştiinţă şi IT
1540 0

În nordul regiunii Cotswolds, în Anglia, un britanic care se ocupă cu detectarea metalelor a descoperit două săbii de cavalerie romane rare, vechi de peste 1.800 de ani, care sînt bine conservate în resturile tecilor de lemn.

Artefactele au fost găsite de Glenn Manning în timpul unui miting al detectorilor de metale în luna martie.

Aceste săbii, cu lame lungi și lame drepte, au fost identificate ca fiind săbii spatha, care erau adesea oferite călăreților războinici în perioada Imperiului Roman, între secolele I și III d.Hr.

Aceste descoperiri datează de la sfîrșitul secolului al II-lea.
Astfel de săbii sînt considerate rare, iar aceasta este doar a patra oară cînd au fost găsite săbii romane în zonă. Arheologii consideră că această descoperire este foarte importantă, deoarece indică prezența armatei romane în nordul Cotswolds.
Cu toate acestea, multe despre originea și scopul acestor săbii rămîn necunoscute. Pe lîngă săbii, Glenn Manning a mai descoperit și o cupă spartă din aliaj de cupru.

Arheologii vor efectua săpături suplimentare în zonă pentru a rezolva misterul săbiilor îngropate și pentru a afla ce căutau acestea în nordul Cotswolds. Aceste săbii vor fi analizate în curînd cu raze X și vor fi expuse la Muzeul Corinium anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?