Preşedintele stiri: 3610

Pe pînzele din Epoca de Aur a picturii daneze au fost găsite urme de bere

26 mai. 05:00   Ştiinţă şi IT
1100 0

Cercetătorii au analizat tablouri din Epoca de Aur a picturii daneze, create în prima jumătate a secolului al XIX-lea, și au găsit urme de cereale și drojdie pe pînze.


Acest lucru indică faptul că artiștii danezi foloseau produsele reziduale ale fabricilor locale de bere la pregătirea materialelor pentru picturi. Potrivit autorilor studiului, această combinație a două elemente - fabricarea berii și arta - este o componentă importantă a culturii daneze.


În cadrul studiului au fost analizate operele a doi artiști danezi, Christopher Wilhelm Eckersberg, considerat părintele picturii daneze, și Kristen Schillerup Købke. Pentru analiză, oamenii de știință au folosit bucăți de pînză de la un proiect de conservare anterior, din care au fost extrase mici fîșii pentru a determina tipurile de proteine din ele. Rezultatele au arătat prezența unor amestecuri de proteine din cereale și drojdie, ingrediente-cheie la fabricarea berii, pe pînzele a 7 din 10 tablouri.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий