COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință din Berkeley au creat baterii ideale pentru păstrarea energiei regenerabile

Oamenii de știință din Berkeley au creat baterii ideale pentru păstrarea energiei regenerabile


Berkeley Lab a prezentat un nou proiect al unor „acumulatoare” accesibile și durabile, care pot accelera păstrarea și volumul energiei verzi. Cercetătorii au remarcat faptul că costul scăzut al tehnologiei îi va permite să fie implementat mai larg decît analogii.


Cei mai mulți cercetători din domeniul energiei regenerabile creează acumulatoare în care electricitatea se acumulează într-un rezervor cu electrolit lichid. Cu toate acestea, eficientizarea acestei tehnologii a fost dificilă.Cercetătorii de la Universitatea Berkeley au rezolvat această problemă prin crearea unui nou tip de membrană pentru acumulatoare din polimeri AquaPIMs - polimeri compatibili cu apă cu microporozitate internă.


Membranele AquaPIM funcționează cu diferite compoziții chimice de acumulatoare de la metale și substanțe anorganice pînă la substanțe organice și polimeri și ajută la crearea compușilor stabili care funcționează chiar și atunci cînd se descompun. De asemenea, acestea sînt semnificativ mai ieftine decît membranele polimerice fluorurate, care pot ajunge pînă la 15-20% din costul bateriei.


Noile membrane vor permite producerea de baterii ieftine care pot fi utilizate în case sau în producție pentru păstrarea energiei regenerabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load