Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Oamenii de știință au stabilit prin ce femeile sînt superioare bărbaților

4 iul. 03:30   Ştiinţă şi IT
1140

Lupta dintre sexe a izbucnit cu o forță reînnoită, deoarece noul studiu a arătat că femeile tind să fie mai bune și mai generoase decît bărbații.

Oamenii de știință de la Universitatea de la Zurich consideră că creierul masculin și cel feminin reacționează diferit la comportamentul „prosocial” (cu uitare de sine) și cel „egoist”.

În opinia lor, atunci cînd o femeie manifestă bunătate, ea primește mai multă încurajare decît un bărbat, a cărui încurajare este mai stimulată de comportamentul egoist.

Sistemul de stimulente, cunoscut sub denumirea de stratism, controlează dopamina și, prin urmare, influențează ceea ce îi motivează pe oameni să facă anumite lucruri pe motiv că ele vor aduce mai multă satisfacție. De fapt, aceasta înseamnă că femeile sînt mai stimulate de bunătate, în timp ce bărbații sînt stimulați de gîndurile egoiste.

Cercetătorii au efectuat o serie de experimente сu participarea a 56 de bărbați și femei, în timpul cărora participanții au luat astfel de decizii „prosociale” în chestiunile legate de bani, generozitatea în această privință fiind manifestată de femei. Apoi, neurobiologii au analizat care zone ale creierului au fost activate și au găsit diferențe enorme între ceea ce stimulează stratismul la bărbați și femei.


În unul dintre experimente oamenii de știință le-au dat participanților medicamente care au împiedicat eliberarea de dopamină și, ulterior, au dus la dispariția stratinilor. Curios este faptul că în acest caz femeile s-au comportat mai egoist, în timp ce bărbații au dat dovadă de trăsături „prosociale”, cum ar fi generozitatea și dorința de a ajuta.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав