TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Microgravitația ar putea ucide celule canceroase

Lipsa gravitației ucide celulele canceroase, susțin cercetătorii australieni care au realizat o serie de experimente, în lipsa oricărui alt tratament împotriva acestei maladii.

Aceștia au constatat că peste 80 la sută dintre celulele maligne au murit după o singură zi în condiții de microgravitație, transmite Deutsche Welle.

Oamenii de știință au testat patru tipuri de cancer, din diferite părți ale corpului: sîn, ovare, plămîni și nas.

„Multe persoane din jurul meu s-au îmbolnăvit de cancer și acest fapt m-a motivat să studiez celulele canceroase” a declarat Joshua Chou, specialist în inginerie biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney, pentru postul Deutsche Welle, citat de Digi24.

Cercetătorul a explicat că ideea de a testa comportamentul celulelor canceroase în spațiu i-a venit, după ce a coordonat un studiu privind prevenirea pierderii de țesut osos în spațiu.


Joshua Chou, specialist în inginerie biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney: Este imposibil să creăm un tratament tip «glonț de argint» pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus în condiții de microgravitație.

Potrivit sursei citate, descoperirea oamenilor de știință a fost uimitoar.e „Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sîn, ovare, plămîni și nas – și le-am pus în condiții de microgravitație. Astfel am descoperit că în 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit,” a explicat specialistul, conform sursei citate.

Pasul următor este studierea acestui efect pe Stația Spațială Internațională.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load