COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Într-o bucată de chihlimbar au fost găsite cele mai vechi animale de peșteră

Într-o bucată de chihlimbar au fost găsite cele mai vechi animale de peșteră

În Myanmar (Asia de Sud-Est), într-o bucată de chihlimbar a fost găsită o pereche de gîndaci de 99 de milioane de ani. Potrivit experților, acestea sînt cele mai vechi exemplare de organisme troglomorfice cunoscute adaptate la viață în peșteri.

Fosilele de peșteră care au apărut după dispariția în masă, de obicei, sunt ale animalelor care petreceau în întuneric doar o parte din timp, folosind peșterile doar ca adăpost.

S-a dovedit deja că istoria gîndacilor care au trăit în peșteri datează din epoca kainozoică, care a început cu 65 de milioane de ani în urmă. Dar cercetătorii au suspectat demult că insectele vii ar fi putut prinde epoca dinozaurilor. Acest lucru a fost confirmat de analiza genetică, dar pînă în prezent nu au fost găsite dovezi fizice.

Potrivit studiului, acești doi gîndaci vechi bine păstrați au fost descendenții strămoșului comun din perioada cretacică timpurie. Ei au reușit să fie păstrați pînă în prezent datorită rășinii antice, care a picurat de la rădăcinile copacilor direct în găurile unde se ascundeau insectele.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load