COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Incendiile din pădurea Amazoniană au legătură cu despăduririle

Incendiile din pădurea Amazoniană au legătură cu despăduririle

O echipă internațională de oameni de știință a analizat datele privind incendiile din pădurile Amazoniene. Astfel, ei au ajuns la concluzia că numărul incendiilor active în august a fost de trei ori mai mare decît în 2018. Acest nivel este cel mai ridicat din 2010.


Oamenii de știință au mai spus că există dovezi că creșterea numărului de incendii are legătură cu despăduririle. Ei au folosit datele adunate folosind sistemul de detecție a defrișărilor DETER-b creat de guvernul brazilian, care le calculează prin analizarea imaginilor primite de pe sateliții NASA.Astfel, defrișarea a depășit aproape de patru ori media pentru aceeași perioadă din ultimii trei ani. Acest lucru este important, deoarece defrișarea aproape întotdeauna este urmată de foc, deoarece rămîn copaci uscați, care contribuie la răspîndirea focului.


Mai mult decît atît, incendiile din august au avut loc într-o perioadă în care nu a existat o secetă severă. Oamenii de știință au demonstrat că norii groși de fum care au atins un nivel ridicat în atmosferă ar putea fi cauzate doar de arderea unor cantități mari de biomasă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load