Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Google, Facebook și Twitter vor trebui să contracareze deepfake-urile sau vor risca amenzi din partea UE

15 iun. 2022,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2480 0

Google, Facebook, Twitter și alte companii de tehnologie vor trebui să ia măsuri pentru a contracara deepfake-urile și conturile false pe platformele lor sau vor risca amenzi mari, conform unui cod de practică actualizat al Uniunii Europene, se menționează într-un document al UE. Comisia Europeană urmează să publice joi codul de practică actualizat privind dezinformarea, ca parte a măsurilor sale de combatere a știrilor false.

Introdus în 2018, codul voluntar va deveni acum un sistem de coreglementare, cu responsabilitate împărțită între autoritățile de reglementare și semnatarii codului.

Codul actualizat detaliază exemple de comportament manipulator, cum ar fi deepfakes și conturi false, pe care semnatarii vor trebui să le abordeze.

„Semnatarii relevanți vor adopta, vor consolida și vor pune în aplicare politici clare cu privire la comportamentele și practicile de manipulare nepermise în cadrul serviciilor lor, pe baza celor mai recente dovezi privind comportamentele și tacticile, tehnicile și procedurile (TTP) utilizate de actorii rău intenționați", se arată în documente.

Deepfakes sînt falsuri hiperrealiste create prin tehnici informatice care au declanșat alarma în întreaga lume, în special atunci cînd sînt utilizate într-un context politic.


Codul va fi, de asemenea, legat de noile norme europene stricte, cunoscute sub numele de Actul privind serviciile digitale (DSA), convenite de cele 27 de țări ale Uniunii Europene la începutul acestui an, care conține o secțiune privind combaterea dezinformării.

Companiile care nu își respectă obligațiile care decurg din acest cod pot fi sancționate cu amenzi de pînă la 6% din cifra de afaceri globală, în conformitate cu normele DSA. Acestea au la dispoziție șase luni pentru a-și pune în aplicare măsurile după ce au semnat codul.

Semnatarii vor trebui, de asemenea, să ia măsuri pentru a combate publicitatea care conține dezinformare și pentru a asigura o mai mare transparență în ceea ce privește publicitatea politică.

„DSA oferă o coloană vertebrală juridică Codului de bune practici împotriva dezinformării - inclusiv sancțiuni disuasive puternice”, a declarat șeful industriei UE, Thierry Breton, care conduce lupta împotriva dezinformării în UE.

Vicepreședintele Comisiei, Vera Jourova, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a stat la baza unora dintre schimbările din cod.

„Odată ce codul va fi operațional, vom fi mai bine pregătiți să abordăm dezinformarea, venită și din partea Rusiei", a spus oficiala.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?