Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

A fost descoperit cel mai vechi diamant de pe Pămînt

11 mar. 02:00   Ştiinţă şi IT
1296 0

Oamenii de știință ruși au descoperit în Yakutia un diamant vechi de 3,6 miliarde de ani. Despre acest lucru a anunțat " Gazeta.ru cu referire la portalul publicației "Știința în Siberia" a filialei siberiene a Academiei Ruse de Științe.

"Vîrsta includerii singenetice a sulfurii în acest diamant este estimată la aproximativ 3,6 miliarde de ani. Conform rezultatelor pe care le-am obținut, el a fost capturat prin creșterea olivinei la temperaturi suficient de ridicate", se spune în publicație.


Diamantul a fost găsit în stîncile depozitului de kimberlit Udacinaia – o mină de diamante la 20 de kilometri de Cercul Arctic. Depozitul Udachnaya a fost deschis în 1955. A devenit imediat clar că zona este benefică pentru exploatarea diamantelor, de aceea în 2014 s-a decis deschiderea minei.


Diamantul descoperit se aseamănă cu multe minerale incolore - cuarț, topaz, zircon și sînt adesea folosite ca imitații ale celei mai dure pietre prețioase. Diamantul se deosebește de alte minerale nu numai prin duritatea sa, ci și prin proprietățile sale optice.


Diamantele sînt scumpe, prețul mediu al unui carat este de 109 de dolari.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий