Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

La Chișinău a avut loc prezentarea echipei olimpice: cum se simt sportivii în ajunul Jocurilor Olimpice

17 iul. 12:05   Sport
4 ore in urma 1535 0

Au mai rămas doar cîteva zile pînă la startul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Cu această ocazie, mîndria țării noastre – echipa olimpică a Moldovei – a participat la un eveniment organizat de Comitetul Național Olimpic.

Pe 15 iulie, la Palatul Republicii a avut loc gala de prezentare a echipei olimpice. Echipa a fost prezentată nominal, fiind trecute în revistă meritele importante, victoriile și premiile pe care 26 de sportivi din zece sporturi le-au adus țării noastre și care i-au condus spre Olimpul sportiv.
Noi.md a aflat în cadrul unui interviu cu echipa olimpică cum a decurs pregătirea și ce emoții simt înaintea unuia dintre cele mai importante evenimente din viața lor.

La eveniment a participat și prim-ministrul Dorin Recean, care a transmis un mesaj important pentru olimpici.

„ Aici sînt cei mai buni sportivi din Republica Moldova. Felicitări vouă, antrenorilor voștri, felicitări părinților voștri, pentru că au reușit să vă cultive calități de voință puternică, disciplină și sîrguință, care au determinat succesul vostru!”, a spus premierul în discursul său de salut.


Nu este pentru prima dată cînd arcașa Alexandra Mîrca reprezintă Moldova la Jocurile Olimpice. Ea a mai participat în 2016 și 2020. Atleta a spus că acesta este un moment foarte responsabil pentru ea.

„Cred că astfel de evenimente sînt foarte importante pentru că trebuie să familiarizăm oamenii cu echipa care va reprezenta țara la Jocurile Olimpice.

Pînă acum ne-am antrenat, mai este timp să ne pregătim și în curînd vom intra în competiție”, a împărtășit sportiva.

La rîndul său, colegul de echipă, arcașul Dan Olaru, a precizat că nu simte nicio emoție înaintea concursului.

„Apropierea Olimpiadei se simte. Sînt o mulțime de evenimente acum. Deocamdată nu sînt emoții, sper să nu fie”, a spus Olaru.

Acești doi sportivi – Alexandra Mîrca și Dan Olaru – sînt cei care au onoarea să poarte drapelul Moldovei la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Înotătorul Pavel Alovațchi a spus că pregătirea pentru Jocurile Olimpice nu a fost ușoară. Cu toate acestea, el a găsit puterea de a depăși toate dificultățile și acum se pregătește pentru Paris acasă.

„De-a lungul acestui an au existat probleme cu sănătatea, psihologice și fizice, dar din fericire am reușit să le depășim .... Nu am mers în niciun cantonament, am stat acasă, la Chișinău, pregătindu-ne pentru Olimpiadă aici, la piscină”, a declarat Alovațchi.

Canotoarea Daniela Cociu va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice pentru a doua oară. De această dată sportiva se așteaptă la un rezultat cît mai înalt.

„Pot spune că pentru toți sportivii au rămas ultimii 100 de metri. Totul merge bine, fiecare dintre noi știe ce vrea, vom merge cu un obiectiv bine definit. Fiecare s-a pregătit la maximum. Sper că va fi un rezultat bun. Și le doresc succes colegilor mei, sîntem deja 26 de participanți. Va fi o echipă mare, sperăm că rezultatele vor fi aceleași”, a declarat Cociu.

Prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), campioana olimpică Larisa Popova, așteaptă, ca și noi toți, medalii și victorii meritorii din partea echipei noastre naționale. Fiind un exemplu excelent pentru generația tînără, ea și-a transmis urarea.

„Au primit tot ce trebuiau să primească. Se pregătesc, sînt gata să arate cele mai bune rezultate. Le doresc să aibă performanțe cît mai bune”, a declarat Popova.

O altă sportivă care va reprezenta cu mîndrie țara noastră - înotătoarea Tatiana Salcuțan - și-a împărtășit emoțiile cu Noi.md. Potrivit ei, a muncit mult pentru a obține un rezultat demn.

„Jocurile Olimpice sînt unul dintre cele mai importante evenimente din sport. M-am pregătit aproape tot anul în America, iar recent am revenit cu avionul și mi-am continuat pregătirea împreună cu antrenorul meu. Am făcut o muncă destul de bună, cred că vom avea rezultate decente”, a declarat Salcuțan.

Atleta Alexandra Emilianova a recunoscut că unele emoții există încă, dar fata cu spirit puternic se simte relaxată.

„Întotdeauna există emoții, dar dacă există încredere în sine, sînt relaxată. Deși sînt obosită, este cald, dar ne pregătim”, a împărtășit atleta.

Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic a declarat în cadrul interviului că se simte concentrat și încearcă să treacă peste emoții înaintea unui eveniment atît de important în cariera sa sportivă.

"Mă simt foarte concentrat, vreau să-mi controlez emoțiile, este o competiție foarte puternică psihologic. Încerc să rămîn concentrat, vreau să depășesc aceste emoții. Acum trebuie să trecem de această etapă cît mai bine, să ne concentrăm pe antrenamente, lucrăm și din aspect psihologic”, a menționat sportivul.

Luptătoarea de stil liber Mariana Drăguțan a declarat că pregătirea pentru competiție decurge bine:

"Pregătirea este bună, nimic nu ne împiedică în acest sens. Vom continua să ne pregătim, ne pregătim să mergem mîine la bază și apoi la Paris”, a spus Drăguțan. Atletul Andrian Mardare a mulțumit Comitetului Olimpic și sponsorilor, menționînd că acum echipa trebuie doar să facă totul pentru ca Moldova să fie mîndră de sportivii săi.

”Este o sărbătoare, frumos organizată. Este o prezentare a echipei olimpice. Sîntem cu toții pregătiți pentru competiție. Totul este bine, anturajul este minunat. Mulțumim Comitetului Olimpic și sponsorilor care au organizat acest eveniment. Este frumos, este plăcut, am fost prezentați țării. Acum trebuie să concurăm și să facem totul pentru ca țara să fie mîndră de noi”, a declarat Mardare.

În acest an, echipa olimpică a Moldovei va fi compusă din 26 de sportivi, care vor lua parte la competiții în zece discipline sportive.

Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura la Paris în perioada 26 iulie - 11 august anul curent. La eveniment vor concura în total 10.500 de sportivi în 32 de discipline, iar pentru prima dată a fost realizată o paritate exactă între sportivii de sex masculin și feminin.

Noi.md vă amintește despre proiectul nostru, în cadrul căruia le prezentăm cititorilor noștri echipa olimpică.

Vă îndemnăm să susțineți echipa noastră olimpică! #HaiMoldova

Lotul național al Republicii Moldova pentru Jocurile Olimpice de la Paris:

1. Anastasia Nichita - Lupte Feminine, 57 kilograme

2. Irina Rîngaci - Lupte Feminine, 68 kilograme

3. Mariana Drăguțan - Lupte Feminine, 53 kilograme

4. Victor Ciobanu - Lupte Greco-Romane, 60 kilograme

5. Valentin Petic - Lupte Greco-Romane, 67 kilograme

6. Radu Lefter - Lupte Libere, 97 kilograme

7. Anna Dulce - Tir cu Pistolul, 10 metri, aer comprimat

8. Alexandra Mîrca - Tir cu Arcul

9. Dan Olaru - Tir cu Arcul

10. Daniela Cociu - Canoe, 500 metri, dublu

11. Maria Olărașu - Canoe, 500 metri, dublu

12. Serghei Tarnovschi - Canoe, 1000 metri

13. Marin Robu - Haltere, 89 kilograme

14. Denis Vieru - Judo, 66 kilograme

15. Mihail Latîșev - Judo, 81 kilograme

16. Adil Osmanov - Judo, 73 kilograme

17. Vladislav Ursu - Tenis de Masă

18. Dimitriana Bezede - Atletism, Aruncarea Greutății

19. Zalina Marghiev - Atletism, Aruncarea Ciocanului

20. Serghei Marghiev - Atletism, Aruncarea Ciocanului

21. Andrian Mardare - Atletism, Aruncarea Suliței

22. Alexandra Emilianov - Atletism, Aruncarea Discului

23. Alisa Glinka - Echitație

24. Tatiana Salcuțan - Înot, 200 metri, spate

25. Pavel Alovațki - Înot, 400 metri, stil liber

26. Maxim Saculțan - Lupte Libere, 65 kilograme

8
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав