Arşiţa stiri: 157
Jocurile Olimpice stiri: 130
Transnistria stiri: 1454

Olimpicii Moldovei: Alexandra Mîrca, sportiva care merge pentru a treia oară la Jocurile Olimpice

17 iul. 09:00   Sport
2 ore in urma 1001 0

Astăzi vă invităm să cunoașteți o sportivă din Republica Moldova pentru care nu există bariere în calea spre succes.

Arcașa Alexandra Mîrca s-a născut pe disciplina tir cu arcul.

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice. Asta după ce la competiția din Turcia, eleva Irinei Cecanova s-a impus în patru confruntări. Victoria pentru biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris a fost obținută în duelul cu o sportivă din Azerbaidjan.

Anterior aceasta a făcut parte din lotul olimpic al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 2016, unde a fost eliminată în șaisprezecimi.


„Cred că locul 17 este un rezultat bun pentru debutul olimpic în compania celor mai buni sportivi. În confruntarea cu sportiva mexicană eu trăgeam a doua și puteam determina direcția vîntului, însă în al doilea meci norocul a fost deja de partea adversarei mele. Condițiile climaterice în disciplina noastră sportivă joacă un rol important. Însă eu nu sînt întristată, consider că pur și simplu nu am avut noroc”, declara atunci Alexandra Mîrca.

Alexandra Mîrca a mai reprezentat Moldova la Jocurile Europene din 2015 din Baku, cât și la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul din 2015 din Copenhaga.

Alături de Dan Olaru, a purtat drapelul Republicii Moldova la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyio.

Acum, Alexandra Mîrca merge cu încredere către Jocurile Olimpice de vară de la Paris de unde speră să revină cu o medalie.

„Există un bun stimul pentru obținerea unor rezultate bune. Există scopuri spre care pot tinde, este mult de muncă”, recunoștea anterior Alexandra Mîrca.

Drept exemplu pentru sportivă a fost Natalia Valeeva, care a stimulat-o mereu să meargă mai departe spre noi culmi.

„Exemplul Nataliei Valeeva mă stimulează spre noi culmi. Mă voi strădui și în continuare să mă calific la principala competiție care se desfășoară o dată la patru ani”, a spus Alexandra Mîrca.

Deși calea spre succes a oricărui sportiv este una deloc ușoară, cu toate acestea arcașa recunoaște că în reușita s-a i-a fost de folos bursa olimpică care i-a fost oferită.

„Bursa sportivă a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării mele și realizării potențialului meu. În primul rând, mi-a permis să mă concentrez pe antrenamente și competiții, fără griji financiare. Acest lucru mi-a oferit posibilitatea de a mă dedica complet activității sportive și de a obține rezultate mai bune.

În al doilea rând, bursa mi-a asigurat acces la cele mai bune facilități sportive și echipamente. Acest lucru a contribuit semnificativ la îmbunătățirea abilităților mele și condiției fizice, ceea ce, la rândul său, a crescut competitivitatea mea în competiții.

În al treilea rând, bursa mi-a permis să particip la turnee și competiții prestigioase, unde am putut să-mi demonstrez abilitățile în fața antrenorilor și a recrutorilor. Aceasta mi-a deschis noi oportunități pentru dezvoltare continuă și progres în carieră.

În ansamblu, bursa sportivă a jucat un rol crucial în dezvăluirea potențialului meu, dezvoltarea abilităților și obținerea unor succese semnificative în sport. Nu doar că mi-a oferit sprijin financiar, dar mi-a și facilitat accesul la resurse și oportunități care m-au făcut să devin o persoană mai puternică, mai sigură și mai determinată”, a spus Alexandra Mirca.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав