X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Şcoala de Fotbal numărul 1 din Chişinău va fi renovată

8 feb. 2019,, 18:40   Sport
3140 0

Şcoala Sportivă Specializată de Fotbal numărul 1 din Chişinău va fi renovată după standarde europene.

Terenul principal al şcolii va fi dotat cu tribune, instalaţii de iluminare şi sistem de drenaj. Acest lucru a fost anunţat de către noul director al instituţiei fondate în anii '70 ai secolului trecut, fostul jucător al echipei naționale, Denis Calincov.

"Aici va fi terenul modernizat, va avea acoperire sintetică. Aici se vor pregăti cei mari, echipa de bază, cu vîrsta între 15 şi 18 ani", a declarat Denis Calincov, directorul şcolii.

Proiectul prevede şi renovarea sălii în care discipolii şcolii se vor antrena pe timpul rece al anului. "Obiectivul nostru primordial este să modernizăm sala, să facem vestiarele, să schimbăm dimensiunile terenului, să îl facem mai mare", a spus Denis Calincov, directorul şcolii.

Conform administraţiei şcolii, proiectul va costa aproximativ 15 milioane de lei. Instituţia va fi finanţată de stat, iar studiile vor fi gratuite. Calincov, care în cariera de jucător a fost legitimat la cluburi de peste hotare precum Anderlecht Bruxelles, FC Heerenveen sau Heracles Almelo, a fost instalat în funcţie de Guvern.


Acum, la Școală de fotbal în cauză se antrenează copii de la 8 pînă la 17 ani, iar după renovare diapazonul vîrstei celor selectați va fi extins între 5 şi 18 ani.

La Şcoala Sportivă Specializată de Fotbal Numărul 1 au făcut primii paşi în fotbal și foşti internaționali moldoveni, printre care Oleg Şişchin, Alexandru Curteanu şi Ion Testemiţanu.

"Toate şcolile din ţară trebuie să fie renovate. MUSCA Peste tot - în raioane, în sate - trebuie de dezvoltat şcolile de fotbal", a zis Ion Testemițianu, fost fotbalist.

Lucrările de renovare vor începe la sfîrșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie şi vor dura aproximativ un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?