Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un tînăr luptător de sumo a intrat în istoria acestui sport

26 mar. 05:00   Sport
1649 0

Un tînăr luptător de sumo a intrat în istoria acestui sport, duminică, după ce a cîştigat un turneu major la doar un an şi jumătate de la debutul său în această disciplină tradiţională japoneză, fiind cea mai rapidă ascensiune consemnată vreodată, doborînd totodată un record vechi de 110 de ani.

Takerufuji, în vîrstă de 24 de ani, a cîştigat Cupa Împăratului la turneul de primăvară desfăşurat la Osaka, după ce l-a învins pe rivalul său Gonoyama, o altă stea în devenire din sumo, transmite agerpres.ro

Victoria colosului de 1,84 m şi 143 kg a fost cu atît mai surprinzătoare cu cît în meciul anterior suferise o accidentare la o gleznă, care l-a obligat să revină la vestiar în scaun cu rotile, înainte de a fi transportat la spital pentru examinări.

"În acel moment, renunţasem la orice speranţă de a cîştiga turneul", a explicat Takerufuji, într-o conferinţă de presă.

De la primii paşi pe dohyo, ringul de argilă unde au loc meciurile, în septembrie 2022, Takerufuji, sau Mikiya Ishioka pe numele său adevărat, a traversat cinci divizii într-un ritm rapid, suferind doar 10 înfrîngeri în 79 de meciuri.

Victoria sa la capătul a zece turnee l-a făcut omul cel mai rapid din istoria sumo care ridică trofeul. El este, de asemenea, primul nou venit în prima divizie care cîştigă un turneu din 1914.

3
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?