Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

UEFA intenţionează să autorizeze un număr mai mare de 23 de jucători per selecţionată la EURO 2020

2 apr. 2021,, 00:30   Sport
1867 0

UEFA intenţionează să autorizeze echipele naţionale participante la EURO 2020 să înscrie un număr mai mare de 23 de jucători în loturile lor, aşa cum au solicitat mai mulţi selecţioneri, din cauza riscurilor legate de Covid-19, a anunţat joi instanţa fotbalistică europeană, citată de AFP.

"UEFA are în vedere această chestiune. Nicio decizie nu a fost luată pentru moment", a declarat un purtător de cuvînt al UEFA, după apelurile selecţionerilor Italiei, Belgiei şi Franţei, în favoarea lărgirii loturilor celor 24 de selecţionate care vor lua parte la turneul final.

"Mărirea loturilor echipelor la 25 sau 26 de jucători ar fi un lucru bun, deoarece sezonul a fost foarte dificil", a declarat selecţionerul italian Roberto Mancini pentru postul de televiziune RAI, la începutul acestei săptămîni. "În plus, nu se ştie niciodată, cineva poate contracta virusul în timpul turneului. Ar fi apoi foarte greu să găseşti alt jucător, pentru că toţi ceilalţi vor fi în vacanţă. În această situaţie, dacă UEFA ar decide acest lucru, aş fi în totalitate de acord", a adăugat el.

Selecţionerul spaniol, Roberto Martinez, susţine la rîndul său ideea lărgirii loturilor pentru EURO 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, pentru ca antrenorii să poată conta pe "26 sau chiar 27 de jucători.

"Există discuţii, în special cu Anglia şi Italia. Toată lumea a reacţionat în aceeaşi manieră. Lărgirea loturilor, cu un jucător în plus pentru fiecare linie, de exemplu, ar fi o decizie corectă", a declarat tehnicianul spaniol, citat de agenţia de presă Belga.

Didier Deschamps, selecţionerul campioanei mondiale Franţa, consideră că UEFA ar face un lucru bun dacă ar permite suplimentarea loturilor "cu doi sau trei jucători", cu condiţia "să poată fi înscrişi cu toţii pe foaia de meci".

"Calendarul este dificil, succesiunea meciurilor este dificilă. Între lungi deplasări, decalaje orare, condiţii speciale de Joc, este greu pentru jucători", a spus Deschamps după meciul cîştigat de francezi în Bosnia (1-0), miercuri seara, în preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022.

"EURO va fi însă altceva. Însă pînă atunci, jucătorii vor fi nevoiţi să joace meci după meci. Cred că UEFA se gîndeşte deja la subiectul lărgirii listelor, cu doi sau trei jucători. Ar fi un lucru bun, cu condiţia ca ei să poată fi trecuţi cu toţii pe foaia de meci. Noi nu am avut cazuri pozitive (la Covid-19), însă cu oboseala acumulată şi cu toate lucrurile legate de coronavirus, ar fi un lucru bun", a adăugat selecţionerul francez.

EURO 2020 urmează să se desfăşoare între 11 iunie şi 11 iulie în 12 oraşe din Europa, printre care şi capitala Romîniei, o provocare dificilă pentru viitoarele gazde, în condiţiile în care UEFA doreşte ca publicul să aibă acces pe toate stadioanele competiţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?