Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cel mai tînăr jucător de snookera din Moldova a cîștigat titlul european Under-16

14 mar. 18:30   Societate
3043 0

Performanță extraordinară pentru tînărul jucător de snooker Vladislav Grădinari.

Singurul reprezentant al țării noastre a devenit campion european Under-16 la competiția continentală care a avut loc în Bosnia și Herțegovina. La turneu au participat 61 de jucători din 20 de țări, iar Grădinari s-a impus în marea finală cu 4-1 împotriva unui reprezentant al Țării Galilor.

Talentatul jucător a disputat nu mai puțin de șase partide pînă să ajungă în marea finală, iar printre „victime” s-au numărat reprezentanți ai Angliei, Maltei, Poloniei sau Irlandei de Nord, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În ultimul act care s-a desfășurat după sistemul cel mai bun din 7 jocuri, Vladislav Grădinari s-a duelat cu galezul Riley Powell, iar moldoveanul a început perfect și a condus cu 3-0 după ce s-a impus cu scoruri de 62-32, 71-31 și 71-20.

Ulterior, Gărdinari a părut un pic relaxat și galezul Powell a redus din diferență. În jocul cinci, Vladislav Grădinari a demonstrat o prestație impecabilă și nu i-a dat nicio șansă adversarului cu lovituri frumoase care i-au adus victoria cu 75-1 și primul titlu european U-16 în palmares, în care mai este campion al Moldovei, dar și al unui turneu englez U-14.


Momentul culminant al competiției din Sarajevo a avut loc la ceremonia de premiere unde Grădinari a primit trofeul și medalia de campion, iar ulterior a ținut să facă poze alături de drapelul țării noastre, deși este stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie.

9
2
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?