COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Pugiliștii moldoveni au ajuns în finala Campionatului European de Box

22 aug. 09:54   Sport
1452 0

La Campionatul European de Box pentru cadeți care a avut loc în capitala Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, au participat circa 300 de pugiliști din 25 de țări. Trebuie de remarcat ieșirea în finală a boxerilor Pavel Zavalișin în categoria de 90 de kg și a Xeniei Coronciuc în categoria de 64 de kg.

Însă în luptele decisive aceștia au cedat rușilor Serghei Kravciuk și, respectiv, Maria Kazakova, urcînd pe cea de-a doua treaptă a podiumului și cîștigînd medalii de argint. În calea spre finală Pavel l-a învins pe ungarul Sandor Papp și pe românul Leon Andrei Majer, iar Xenia - pe Sara Scorrano (Italia) și Tokgaz Sudepaz (Turcia).

Cu medalia de bronz revine acasă Alexandru Cenușa, evoluînd în categoria de 42 de kg și învingînd gazda Rejan Jakupovic și macedoneanul Furkan Jasarovski, cedînd în semifinală pugilistului rus Arseni Jilțov.

Nu au reușit să-și învingă rivalii și au ajuns pe locul cinci trei boxeri moldoveni, printre care Daniil Guranda (50 de kg) care după ce l-a învins pe sîrbul Njedos Prodanovic a cedat armeanului Sparta Nahapetean; Ivan Iavorschi (70 kg) care învingîndu-l pe lituanianul Dovaidas Vasiliauskas a pierdut în fața ucraineanului Olexandr Tretiakov; Vladimir Grosu (44 kg) a cedat belarusului Gleb Kardziușov.

În luptele de start au simțit amărăciunea înfrîngerii Ivan Krasnojon (80 kg), Nikita Iakimov (63 kg), Nikita Mutaf (54 kg), Patrick Trelea (52 kg), Vladislav Burca (48 kg) și Nicolae Costov (40 kg).

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽