Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Au fost desemnaţi premianţii Campionatului Moldovei la Fotbal

29 oct. 2018,, 17:31   Sport
2574 0

După încheierea celui de-al 25-lea tur al din Diviziei NaționalE (DN), au fost numite echipele premiante ale Campionatului Moldovei la Fotbal 2018.

Cu trei tururi runde înainte de finalul campionatului, "Şerif" din Tiraspol a devenit campion al țării, celelalte două echipe premiante au devenit "Milsami" (Orhei) și "Petrocub-Hîncşti" (Hîncești). Acestea din urmă i-au învins pe cei din “Sfîntul Gheorghe” (Suruceni) și “Zaria” (Bălți) cu scorul de 2:0 și, respectiv, 2: 1. Astfel, echipele menţionate au obţinut dreptul de a participa, în sezonul următor, la Liga Europeană.

Echipele din Orhei și Hîncești au acumulat un număr egal de puncte - 42. Cine va fi medaliatul de argint: “Petrucub-Hînceşti”, pentru prima dată în istoria sa, sau “Milsami” îşi va repeta performanța de anul trecut, răspunsul îl vom afla după meciurile rămase.

Întîlnirea dintre “Speranţa” și “Zimbru” a fost de asemenea importantă pentru distribuirea locurilor din clasament. În cazul reuşitei jucătorilor de la Nisporeni, ei ar fi ocupat cu anticipaţie locul 4, care, în cazul victoriei în finalul Cupei Moldovei a uneia dintre echipele-premiante, le-ar fi asigurat dreptul de a participa la Liga Europeană. Totuşi, victoria cu scorul de 3:1 a revenit “zimbrilor”.

La Tiraspol au jucat echipele locale "Dinamo-Auto" și "Şerif". “Dinamoviştii”, care luptă pentru dreptul de a rămîne în DN, au nevoie de puncte acumulate, în timp ce "Şerif" a devenit campion înainte de termen, rezolvîndu-şi sarcinile din turneu. În ciuda faptului că, din primele minute, doar doi jucători de fotbal ai echipei principale au intrat în Joc cu "Dinamo-Auto", anume “Şerif” a fost cel care a sărbătorit victoria cu scorul de 1:0. Și aceasta în ciuda faptului că întreaga reprinză a doua “Şeriful” a avut în cîmp zece jucători.


Continuă să lupte pentru “supraviețuire” “Dinamo-Auto” (cu 22 de puncte) și “Zaria” (21 de puncte).
850 de spectatori au vizitat cele patru meciuri ale ultimului tur. Asta în condiţiile cînd meciurile au întrunit 110 fotbaliști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?