Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul chinez de Externe a cerut SUA să nu împiedice desfășurarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

27 ian. 2022,, 07:59   Sport
2064 0

SUA trebuie să înceteze imediat implicarea în Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Despre acest lucru a declarat joi ministrul chinez de externe Wang Yi într-o discuție telefonică cu Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken.

"Problema de o importanță capitală - partea americană ar trebui să înceteze să se implice în desfășurarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing", a spus el pe site-ul Ministerului chinez de Externe.

Pe 6 decembrie, Statele Unite au anunțat un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022 de la Beijing, care presupune refuzul oficialilor de a călători în China. Cu toate acestea, sportivii americani vor participa la competiție. Poziția SUA a fost susținută de Australia, Marea Britanie, Canada, Olanda și Danemarca.

Jocurile Olimpice de iarnă XXIV vor avea loc la Beijing în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice - în perioada 4-13 martie. Capitala Republicii Populare Chineze a fost aleasă ca loc de desfășurare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice la sesiunea Comitetului Olimpic Internațional de la Kuala Lumpur din 31 iulie 2015. Beijing va fi primul oraș din lume care va găzdui atît Jocurile Olimpice de vară (2008), cît și Jocurile Olimpice de iarnă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?