Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Juventus are un nou antrenor

13 iun. 10:45   Sport
5863 0

După un sezon nu foarte bun (a terminat pe locul 3 în Serie A), oficialii lui Juventus Torino au decis să se despartă de Massimiliano Allegri (56 de ani).

În locul antrenorului italian a fost instalat Thiago Motta (41 de ani), un tehnician care deși nu are multă experiență (a început meseria de 6 ani) în stagiunea precedentă a avut rezultate formidabile pe banca Bolognei (formație care a terminat pe locul al 5-lea în Serie A și va evolua în grupele Champions League).

Deși se știa de mai mult timp de interesul ”Bătrînei Doamne” pentru Thiago Motta, instalarea acestuia a fost oficializată abia în cursul zilei de miercuri, 12 iunie, anunță digisport.ro

Clubul Juventus a anunțat că Thiago Motta este noul antrenor principal al echipei. Tehnicianul a semnat un contract întins pe două sezoane, valabil pînă în vara anului 2027.

”Motta, în vîrstă de 41 de ani, și-a început cariera de antrenor în 2018, începînd cu echipa de tineret a lui Paris Saint Germain, echipă la care își încheiase cariera de jucător cu cîteva luni înainte.


Călătoria sa de antrenor în Italia a început pe banca lui Genoa în 2019, înainte de a prelua posturi de antrenor principal la Spezia și Bologna, obținînd cu cea din urmă o calificare istorică în Liga Campionilor în sezonul trecut”, au scris reprezentanții lui Juventus despre Motta pe site-ul oficial al clubului.

La scurt timp după ce și-a pus semnătura pe contract, Thiago Motta a oferit și o primă reacție din postura de antrenor principal a ”Bătrînei Doamne”. Concret, antrenorul de 41 de ani

"sînt foarte fericit să încep un nou capitol la cîrma unui mare club precum Juventus. Le mulțumesc proprietarilor și conducerii, care pot fi siguri de ambiția mea de a menține steagul Juventus sus și de a-i mulțumi pe fani”, a spus Thiago Motta, potrivit sursei citate anterior.

Pînă să ajungă la Juventus, Thiago Motta le-a antrenat pe Paris Saint-Germain U19 (iulie 2018 - iulie 2019), Genoa (octombrie 2019 -decembrie 2019), Spezia (iulie 2021 - iunie 2022) și Bologna (septembrie 2022 - iunie 2024).

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?