Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană europeană

17 iun. 14:00   Sport
3332 0

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană europeană la categoria sub vîrsta de 15 ani.

La ediția din acest an a europenelor de haltere de la Thessaloniki, Grecia, sportiva de 14 ani, care a evoluat în limitele categoriei de greutate de pînă la 55 kg, a înregistrat la proba smuls 81 kg, stabilind un nou record.

Nicoleta Cojocaru s-a situat pe primul loc și în concursul probei de aruncat, cu rezultatul de 98 kg. Cu un total de 179 kg, halterofila din Republica Moldova a încheiat clasamentul general pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Tot la Campionatele Europene de haltere U-15 din Grecia a urcat pe podiumul de premiere și Nicolae Chihai. În concursul categoriei de greutate de pînă la 45 kg, acesta a obținut rezultatul de 72 kg la proba smuls și a intrat în posesia medaliei de bronz, iar la proba aruncat, unde a înregistrat rezultatul de 90 kg, sportivul a intrat în posesia medaliei de argint.În clasamentul general, Nicolae Chihai s-a situate pe locul III, cu rezultatul la total de 162 kg.

Deplasarea lotului național de haltere la Campionatele Europene U-15 din Grecia a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?