X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Doi sportivi moldoveni au scris istorie timp de două decenii

26 dec. 2023,, 10:30   Sport
1896 0

Frații Stepan și Vadim Dimitrov au stabilit performanțe nemaivăzute pentru taekwondo-ul moldovenesc timp de 20 de ani. Gemenii, care recent și-au încheiat cariera, afirmă că le vine foarte greu să se despartă de sportul îndrăgit și sa închidă acest capitol frumos al vieții lor.

Stepan Dimitrov a devenit campion european în 2014, fiind primul și, deocamdată, unicul moldovean care a reușit să o facă.

El a mai cucerit o medalie de argint și trei de bronz la Campionatele Europene și încă una de argint la Europenele de tineret. Pe lîngă asta, Stepan a cîștigat Jocurile Europene Universitare și nu mai puțin de 9 turnee de rating în cariera sa.

Vadim Dimitrov are în palmares o medalie de argint la Europene de juniori, una de aur la Jocurile Europene Universitare și alte 8 medalii de aur la turnee de rating.

În ciuda tuturor greutăților, gemenii spun că mereu s-au simțit mîndri să reprezinte Republica Moldova la competiții, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.


"Cînd am plecat la primul meu Campionat European de juniori, acasă mi-am pus la calculator imnul Republicii Moldova, m-am pus pe scaun, am ridicat steagul și mi-am imaginat cum mă ridic pe podium, pe primul loc" spune Vadim Dimitrov.

Stepan și Vadim Dimitrov au fost antrenați de Mircea Bețian la începutul carierei, iar din 2015 s-au pregătit cu Vladislav Mazur, de care sînt legate cele mai mari succese ale băieților.

"El ne este ca un tată. Noi am fost copii cînd am venit aici. El ne-a educat să fim maturi, să fim bărbați, să trecem prin greutăți cu pasiune, cu zîmbet", a a zis Stepan Dimitrov.

După încheierea carierei, cei doi nu stau fără treabă. Ei au o afacere proprie afacere, Vadim antrenează copii, iar în viitor frații vor să deschidă o academie de taekwondo.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?