Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Cristiano Ronaldo a devenit autorul recordului mondial

12 iun. 13:15   Sport
23371 0

Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit autorul unui record mondial - a jucat cele mai multe meciuri la cel mai înalt nivel. Despre acest lucru scrie site-ul Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Meciul amical în echipa națională a Portugaliei împotriva Irlandei, în care Ronaldo a reușit o dublă, a devenit pentru el al 1226-lea din carieră. Fotbalistul în vîrstă de 39 de ani l-a depășit pe fostul portar al echipei naționale a Braziliei și a lui „Sao Paulo” Rogerio Seni, informează lenta.ru.

Ronaldo a jucat 698 de meciuri în campionatele Portugaliei, Angliei, Spaniei, Italiei și Arabiei Saudite, alte 101 – în turneele de cupă ale acestor țări și în întîlnirile pentru Supercupă. De asemenea, el are 220 de meciuri în turneele internaționale de club și 207 pentru echipa națională.

Anterior, selecționerul Portugaliei, Roberto Martinez, a declarat despre obsesia lui Ronaldo. "Un jucător care a realizat totul, care ar putea alege efortul pe care îl depune la antrenamente, este condus de victorii, obsedat de dorința de a fi cel mai bun, obsedat de ideea perfecțiunii pe care vrea să o atingă în cariera sa. Este ceva contagios", a spus specialistul.

Ronaldo a fost inclus în lotul echipei naționale a Portugaliei pentru Euro 2024. Pentru atacant va fi al șaselea Campionat European din carieră.

33
4
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?