Cazul Șor stiri: 594

Bronz pentru Moldova la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo

25 aug. 12:45   Sport
1914 0

Sportivii moldoveni, Oleg Crețul și Ion Basoc, au participat cu succes la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie, obținînd două medalii de bronz.

Maestrul Emerit al Sportului, Oleg Crețul, a concurat la categoria de greutate pînă la 90 kg, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe Andre Watson (SUA), după care - pe Turgun Abdiev (Uzbekistan), notează Noi.md.

În finală, sportivul nostru a cedat reprezentantului Braziliei, iar în lupta pentru medalia de bronz Oleg Crețul l-a învins pe reprezentantul din Kazahstan.

Ion Basoc, Maestru Internațional al Sportului, elevul lui Oleg Crețul, a evoluat la categoria de greutate +90 kg. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe reprezentantul din Mexic, iar în cea de-a doua luptă a cedat sportivului din Brazilia.

Ulterior, în recalificări, moldoveanul l-a învins pe reprezentantul Franței și în lupta pentru medalia de bronz l-a cîștigat pe sportivul din China. Astfel, Ion Basoc devine în premieră medaliat cu bronz la această competiție.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?