Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Luptătorul Alexandrin Guțu: „Ca acasă nu-i nicăieri”

22 mar. 2023,, 16:00   Sport
1946 0

Odată cu dublarea burselor de performanță, sportivii moldoveni se declară mulțumiți de sprijinul primit din partea statului, mărturisind că nicăieri nu-i ca acasă.

Cel mai de succes luptător de stil greco-roman al momentului, Alexandrin Guțu, a recunoscut, în cadrul unei emisiuni televizate de la TV8, că este mulțumit de remunerarea pe care o are din partea statului, lucru ce-i permite să ducă un trai decent acasă.

„Eu sînt mulțumit de ceea ce primesc din partea statutului. Pentru titlul de vice-campion mondial U 23, statul mi-a oferit 17 500 lei. Mi-am cumpărat un automobil din banii proprii. Eu am posibilitatea să-mi iau și o locuință, dar mai aștept să cresc, ca să-mi dau seama unde vreau să rămîn”, a mărturisit Alexandrin Guțu.

Alexandrin se antrenează de multă vreme în România. Întrebat dacă ar vrea să se mute cu traiul acolo, luptătorul a răspuns: „ E bine și acolo, dar ca acasă nu-i nicăieri. Unde te-ai născut, acolo te atrage”.

Alexandrin Guțu este campion mondial printre cadeți, campion mondial printre juniori și vice-campion U 23. Luptătorul în vîrstă de 21 de ani mai deține numeroase titluri și medalii la competiții mondiale și europene, iar în palmaresul său se mai regăsește aurul la Jocurile Olimpice de Tineret.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?