Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Balonul de Aur al lui Maradona va fi scos la licitație

1 iun. 20:00   Sport
1457 0

Trofeul Balonul de Aur al lui Diego Maradona va fi scos la licitație deși moștenitorii marelui fotbalist se împotrivesc.

Decizia privind organizarea licitației a fost luată de un tribunal. Experții estimează că obiectul va fi vîndut cu milioane de euro.

Fotbalistul argentinian a cîștigat trofeul Balonul de Aur după Cupa Mondială din 1986. Ulterior, acesta a dispărut și este clar ce s-a întîmplat. Unii spun că a fost pierdut în timpul unui joc de poker sau vîndut pentru a plăti datorii. Alții cred că Maradona l-a dus într-un seif bancar din Napoli, care a fost jefuit în 1989, notează Noi.md cu referire la jurnalul.ro.

Moștenitorii lui Maradona cred că a fost furat de la bancă și au solicitat oprirea licitației. În schimb, casa de licitații a explicat că trofeul a reapărut în 2016, printre alte obiecte achiziționate dintr-o colecție privată din Paris. Un tribunal francez a decis că licitația poate să continue, a anunțat avocatul moștenitorilor.

Trofeul ar putea fi scos la vînzare joia viitoare la casa de licitații Aguttes din Paris. Prețul ar putea să fie de ordinul milioanelor de euro, susțin specialiștii. Ofertanților li se va cere să facă un depozit de 150.000 de euro pentru a participa la licitație.


Amintim că Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la puţin timp după împlinirea vîrstei de 60 de ani. Cauza decesului său face obiectul unei anchete penale.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?