X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Adidas, implicat într-un scandal legat de un tricou

2 apr. 04:00   Sport
1524 0

Producătorul de îmbrăcăminte sportivă Adidas intenţionează să retragă de la vînzare din magazinele sale tricoul cu numărul 44 al naţionalei de fotbal a Germaniei din cauza faptului că cifra a fost stilizată în aşa fel încît aduce destul de mult cu un simbol nazist.

"Sigur vom bloca personalizarea tricourilor în online", a spus purtătorul de cuvînt al Adidas, Oliver Bruggen, transmite agerpres.ro

Utilizatorii reţelelor de socializare au observat şi au criticat faptul că numărul 44 este mult prea asemănătoare cu simbolul a ceea ce a fost Schutzstaffel (SS), o organizaţie paramilitară înfiinţată de Adolf Hitler şi Partidul Nazist.

Adidas a fost aspru criticat, dar Bruggen a spus că "Federaţia de Fotbal (DFB) şi partenerul comercial al acesteia, 11teamsports, sînt responsabile pentru proiectarea numelor şi numerelor", pe tricouri.

"Oameni din aproximativ 100 de ţări lucrează la Adidas, iar compania se pronunţă pentru promovarea diversităţii şi incluziunii. Ne opunem activ xenofobiei, antisemitismului, violenţei şi urii în orice formă a ei", a spus Bruggen. "Compania respinge cu fermitate orice sugestie că ar fi făcut-o intenţionat", a adăugat acesta.

4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?