Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O pereche de pantofi sport unică ar putea fi vîndută la licitaţie pentru un milion de dolari

7 dec. 2020,, 22:30   Externe
6560 0

O pereche de pantofi sport unică concepută de adidas şi de fabricantul german de porţelan Meissen ar putea deveni prima care să fie vîndută cu un milion de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, estimează aceasta din urmă, informează AFP.

De cîţiva ani, casele de licitaţii s-au poziţionat pe piaţa de pantofi sport de colecţie, dar nu au propus pînă acum decît exemplare de serie, chiar dacă limitate, transmite news.ro.

Modelul care va fi scos la vînzare, online, începînd de luni şi până la 16 decembrie este unic şi estimat de Sotheby's între 1 şi 1.000.000 de dolari.

Concepută după tipul pantofilor ZX8000, un model popular comercializat de adidas, perechea de piele a fost pictată de artizanii de la Meissen, care i-au ataşat elemente de porţelan, de asemenea decorate.

Aceşti pantofi nu au fost creaţi pentru a fi purtaţi.


Recordul pentru o pereche de pantofi de sport a fost de mai multe ori depăşit anul acesta, ultima dată de Air Jordan 1 de la Nike, vînduţi pentru 615.000 de dolari la capătul unei licitaţii organizate de Christie's în august.

De fondurile strânse în urma licitaţiei va beneficia Brooklyn Museum din New York.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?