Transnistria stiri: 1400
Preşedintele stiri: 4055

Adidas a acționat în judecată un comerciant din Republica Moldova

10 oct. 2018,, 17:21   Societate
3859 0

Povestea brandului Adidas care încearcă să lupte cu comercianții din Republica Moldova, pentru a-și proteja marca, pare să nu mai aibă sfîrșit.

De această dată este vorba despre un vînzător care deține un butic în centrul comercial Atrium. Acesta vinde produse cu însemnele Adidas (cele trei linii), fără a avea un contract cu firma internațională.

Mai exact, avocatul companiei Adidas, Dorian Chiroșca, a înaintat o pretenție comerciantului, întrucît acesta vinde haine sportive cu însemnele Adidas, dar și produse cu însemnele FC Barcelona. Deoarece comerciantul nu a venit cu un răspuns la cererea prealabilă depusă de avocat, a fost înaintată o acțiune în instanță. Reprezentantul companiilor a solicitat asigurarea acțiunii, mai exact ca să fie pus sechestru pe bunuri pentru ca, ulterior, acestea să fie utilizate în procesul de apărare a mărcii, adică pe fondul cauzei.

Instanța de fond a emis încheierea de asigurarea acțiunii și executorul judecătoresc a dispus ridicarea mai multe produse de îmbrăcăminte, cu însemnele companiilor.

Partea adversă a depus recurs împotriva încheierii primei instanțe, iar Curtea de Apel Chișinău a decis casarea încheierii primei instanțe. Prin urmare, produsele trebuie returnate comerciantului, chiar dacă acestea conțin însemnele companiilor, cu care nu are un contract. Ședința de judecată pe fondul cauzei deocamdată nu a avut loc. Potrivit avocatului companiilor, aceasta este programată peste o lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?