Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Adidas analizează vînzarea Reebok

15 dec. 2020,, 20:00   Piata financiara
7328 0

Producătorul german de echipamente sportive Adidas analizează dacă va vinde sau va păstra brandul Reebok, ce se adresează în principal pieţei din SUA, transmite BBC.

Adidas a precizat că încă nu a luat o decizie fermă în privinţa Reebok, iar un anunţ privind viitorul brandului va fi făcut în martie.

Printre companiile interesate de preluarea Reebok se numără VF Corp, care deţine mărcile Timberland şi North Face, precum şi firma de private equity Permira, proprietarul companiei de încălţăminte Dr Martens, potrivit Agerpres.

Posibila vînzare este parte a noii strategii de dezvoltare pe cinci ani, a informat Adidas.

Veniturile Reebok au crescut cu 4% anul trecut, la 1,7 miliarde de euro, reprezentînd 7% din vânzările anuale totale ale Adidas.


Sediul central al Reebok este acum în Boston, Massachusetts, dar rădăcinile sale sunt în Bolton, Anglia, unde a fost utilizat pentru prima dată numele Reebok în anii 1950.

Chiar dacă directorul general de la Adidas, Kasper Rorsted, spera să obţină aproximativ două miliarde de euro din vânzarea Reebok înaintea pandemiei, acum ar fi mulţumit şi cu o sumă mai mică, anunţa recent revista germană Manager Magazin.

Adidas a preluat Reebok în 2006, cu 3,8 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?