X 

Voronin: Aeroportul de la Chișinău trebuie numit în cinstea lui Mircea Snegur

15 sep. 10:03   Societate
3163 0

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin a venit cu propunerea de a numi Aeroportul Internațional de la Chișinău în numele primului președinte al R. Moldova, Mircea Snegur.

„Noi nu ne despărțim cu Mircea Snegur. Numele lui și viața aparțin istoriei R. Moldova.

Iată la ce m-am gîndit eu. Astăzi se discută ce nume ar trebui să poarte Aeroportul Internațional Chișinău. Cu tot respectul pentru lista de candidați, cred că personalitatea lui Mircea Snegur și misiunea istorică pe care a îndeplinit-o, rolul său enorm în formarea statului independent moldovenesc, fac posibilă, fără nicio concurență, imortalizarea numelui său în numele principalei porți aeriene a țării noastre”, a declarat Voronin, transmite noi.md cu referire la stiri.

Voronin, în mesajul său de condoleanțe a mai povestit despre relația sa cu Snegur: „Eram considerați adversari politici. Ce era adevărat, dar doar parțial. Noi, copiii războiului, aveam prea multe în comun”.

Comunistul a mai remarcat importanța lui Snegur în istoria R. Moldova: „Să nu uităm, el a fost primul. Să-i fim recunoscători că avem o Moldovă independentă și suverană. Să o apere, avînd în vedere presiunea uriașă din interior și din exterior pe care Mircea Snegur a experimentat-o, a fost o adevărată provocare. Mulțumesc, domnule prim președinte!”.


Reamintim că Mircea Snegur a decedat în seara zilei de 13 septembrie. Primul președinte al Republicii Moldova avea 83 de ani. Acesta va fi înmormîntat mîine la cimitirul Central.

Sîmbătă, 16 septembrie, va fi declarată zi de doliu național, iar fostul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, va fi înmormîntat cu onoruri de stat.

4
0
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?