X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

"Vor urmă și alți țapi ispășitori". Fost ministru, despre situația de la Ministerul Educației

27 ian. 2023,, 10:28   Societate
3162 0

Fostul ministru al Educației și Cercetării, Corneliu Popovici, a declarat că demisia secretarului de stat al ministerului Educației și Cercetării, Gheorghe Cuciureanu, vine în contextul în care reforma învățămîntului superior din această vară ar genera doar incertitudini și nemulțumiri.

Mai mult decît atît, Popovici spune că ar urmă și alte demisii, pentru „a aruncă vină” pentru greșelile celor care au inițiat această reforma.

„Reforma nechibzuită în cercetare și învățămîntul superior anunțată cu mult fast, din cauza grabei în care fost concepută, se împiedică la fiecare pas, nu generează decît incertitudine, nemulțumirea oamenilor de știință și distrugerea sistemului național de educație și cercetare. Este sugestiv faptul că abia după jumătate de an de la lansarea pretinsei ”reforme”, Agenția Servicii Publice s-a apreciat cu procedura de reorganizare a instituțiilor superioare de învățămînt și institutelor de cercetare (instituții publice) care va fi efectuată conform organizațiilor comerciale. În aceste condiții autorităților nu le rămîne decît să identifice țapi ispășitori pentru dezastrul produs”, a scris Popovici pe rețelele de socializare.

Totodată, acesta precizează că ar urmă și alte demisii pentru „a aruncă vină” pentru greșelile celor care au inițiat „pretinsă reforma”. „Cu siguranță vor urmă și alți țapi ispășitori (funcționari, rectori, directori). Bine a spus cineva că nu există leac pentru prostie, chiar dacă un lucru îl faci prost suficient de des el tot prost rămîne”, a adăugat Popovici.

Miercuri, în cadrul ședinței Guvernului, Gheorghe Cuciureanu fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, miniștrii aprobînd cererea lui de demisie.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?